Friday, August 6, 2010

Џем од сливи

5 кг црни сливи се чистат од семки се додава 1 кг шекер и
се ставаат во пекач во загреана рерна каде се мешаат
повремено да омекнат и врели се собираат во
загреани тегли кои се затвораат и се ставаат да се ладат
постепено така што се покриваат со текстил.

Може да се сомелат сливите и да им се стави 1 кг шекер на 1кг сливи
да се варат околу 1,5 саат и врелиот мармелад да се собере во
загреани тегли кои се ладат постепено (покриени со текстил).

No comments:

Post a Comment